Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.

Venezia Áruház, a környezettudatos vállalkozás

/>

Ahogyan a bölcs indián közmondás is tartja, „a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”. Mi a Venezia áruháznál egyre nagyobb figyelmet fordítunk környezetünk megóvására, hiszen ahhoz, hogy bolygónk a jövő generációi számára is élhető maradjon, minden vállalatnak tudatosan kell cselekednie a fenntarthatóság megteremtése érdekében.

2016-ban a ZeroCO2 Programhoz csatlakozva, fontos lépést tettünk a tisztább és élhetőbb jövő megteremtése érdekében. A programban előírtaknak megfelelően ellentételeztük cégünk káros-anyagkibocsájtásának, azaz karbonlábnyomának egy részét, egyúttal zöld projekteket (szél-, víz-, és napenergia projektek stb.) is támogattunk, oly mértékben, hogy jelentősen csökkentsük vállalatunk környezetre gyakorolt negatív hatása. Ezt tanúsítja a ZeroCO2 védjegy használata is.

Önmagában károsanyag-kibocsátásunk csökkentését nem tartjuk elegendőnek, ezért számos változtatást eszközöltünk a közelmúltban.

Legbüszkébbek az Oxyfa csemete ültetési programunkra vagyunk. Az Oxyfa egy olyan klímanövény, amely jelentősen hozzájárul a levegő minőségének javításához, anyatermészetünk megóvásához, hiszen méretes leveleinek segítségével tízszer annyi szén-dioxidot köt meg, mint a többi fafajták többsége. Áruházunk, 72 darab Oxyfa ültetéséhez hozzájárulva, céltudatosan törekszik arra, hogy napjaink egyik legfontosabb környezetpolitikai feladatának, a levegőszennyezés csökkentésének aktív részese legyen.

Feromix csaptelepeink előállítása során az időtállósággal, továbbá víztakarékos perlátorok felhasználásával, energiatakarékos vécétartályainknál pedig a dupla öblítéses funkció segítségével igyekszünk megfékezni a vízpazarlást.

Termékeink előállításán kívül a mindennapi tevékenységünk során is egyre inkább szem előtt tartjuk bolygónk jövőjét, ezért lehetőség szerint olyan nyomdákkal működünk együtt, ahol környezetbarát módszerekkel, újrahasznosított papírra nyomtatnak, valamint Venezia áruházunkban kihelyezett plakátjaink esetében is elvárásunk, hogy lehetőség szerint egyetlen fa életébe se kerüljön elkészítésük.