Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.

Tervezzünk látványos, egyedi megoldásokat üvegmozaikkal!

Tervezzünk látványos, egyedi megoldásokat üvegmozaikkal!

Az ókori bizánci kultúrában virágkorát élte, az ókorban és a korai középkorban meghatározó művészetként szerepelt, majd kisebb szünet után a szecesszió idején újra felvirágzott. Napjainkban pedig már-már futurisztikus látványt és álomszép, kortárs belső terek fényűző ragyogásával kápráztat el bennünket az egyre sokszínűbb, egyre izgalmasabb mozaik csempe. Tervezzünk hát stílusunk, hangulatunk szerint vele kedvünkre!

Izgalmas az ellentét a szintén nagyon divatos óriás burkolólapok és az egészen apró mozaik csempe között, mégis gyönyörűen kombinálhatjuk e kettőt egy téren, sőt egyetlen falon belül is!
De hogyan, és leginkább hol alkalmazzuk?
Erre adunk most néhány inspirációt!

1. Kiemelni kívánt, vagy nehezen burkolható, kisebb helyekre

mozaik csempe tipikusan azon terek, felületek burkolására tűnik ideális megoldásnak, amelyeket a nagyobb, fix méretű csempe lapokkal nem, vagy csak nagyon nehézkesen lehetne leburkolni. 

Ilyenek például a kisebb beugrók, falfülkék, a belső terek oszlopai, vagy akár a konyhapult fölötti sáv is. Természetesen, ha szaunát, jacuzzit, vagy medencét tervezünk otthonunk házi wellness részlegébe, akkor oda sem találhatnánk keresve sem jobb megoldást, mint a mozaikcsempe

Szuper tipp: a csillámos, vagy ragyogóan csillogó üvegmozaikot egy fölső vagy alsó led-világítással, egy kis dekorfénnyel még ragyogóbbá, már-már ünnepélyesen elegánssá tudunk varázsolni, így még meghittebb, még látványosabb, még melegebb hatást keltve otthonunkban, vagy elegáns üzlethelyiségünkben is akár…

2. Egyedivé és látványosabbá tenni az egyszerűbb csempét is

A minimál stílusú, nagyméretű, letisztult burkolólapok kétségkívül jól mutatnak a falakon, szép, tágas, egységes térélményt közvetítenek. Azonban, ha ezt a látványt kissé unalmasnak találjuk, vagy csak fel szeretnénk dobni egy-egy színes, vagy a csempe színével azonos, de csillámló, ragyogó csíkkal, sávval – akkor erre is tökéletes lehet a mozaikcsempe!

Szerencsére ma már óriási a választék, mint színben, mind felületben, de még formájukat tekintve is rengeteg féle gyártótól, márkától, és kollekcióból válogathatunk, ha mozaik csempe díszítést vagy kiemelést szeretnénk.

 

Ha a kontrasztosabb, látványosabb tér a cél, akkor az alap csempe színétől és tónusától eltérő (pl. fehér vagy bézs színű csempe mellé egészen sötét, esetleg piros, bordó) mozaik választását ajánljuk, ha pedig inkább a harmóniát, az egységesebb, finomabb látványt részesítjük előnyben, akkor a csempénk tónusával azonos, azzal harmonizáló árnyalatú mozaik csempe lesz a nyerő választás. Újra divatba jöttek például a meleg földszínek, így a bézs, a nude, vagy a karamell lapok mellé is nagyon sok szép hasonló barnás árnyalatokba csillogó üvegmozaik áll ma már rendelkezésünkre, csak győzzünk választani az óriási kínálatból!

3. Csúszásmentes padló, lépcső, vagy épített zuhanykabin?

Ezekre is tökéletesen alkalmas a mozaikcsempe! Az épített zuhanykabin – pláne ha íves, vagy más különleges formai kialakítással terveztettük meg, a legegyszerűbben mozaikkal lesz majd burkolható. 
Az ART-MOSAICO mozaikcsempék például – kis méretüknek és hálós megoldásuknak köszönhetően rendkívül könnyen vághatóak, könnyen és gyorsan, pontosan burkolhatóak.

Sőt, mivel a mozaikcsempéket nem csak az íves vagy a kis helyeken, vagy a kiemelni kívánt falakon, falrészeken tudjuk alkalmazni, hanem padlóburkolatként is szuperül megállja a helyét a fürdőszobában. 

Hiszen, ahogy a wellness központok vagy uszodák esetében is már tapasztalhattuk: a mozaikkal kirakott padló illetve lépcső nem csúszik, még vizesen sem. 

A sűrű fugáknak köszönhetően a mozaikkal kirakott, burkolt felület csúszásmentes, biztonságos lesz. Így bátran javasoljuk sietőseknek, hiperaktívak gyerek vagy a már bizonytalanabbul mozgó idős családtagjaink mellé, de akár még egy akadálymentesített fürdőszoba vagy konyha padlójára is szuper, hiszen egyszerre tetszetős és biztonságos választás. 

4. Dekorációs és művészi célokra

Túl azon, hogy a mozaik csempe tökéletes padló és falburkoló megoldás, még ezen túl számos más funkcióra is alkalmazhatjuk. Ilyen többek között a hangulatkeltő dekorációs megoldás, vagy az egyedi műalkotások. Kiemelhetjük, körvonalazhatjuk vele például a fürdőszobai tükröt is, de legalább olyan látványos lehet a konyha, az étkező vagy akár még a nappali területén is, mint afféle szép műalkotás.

Hobbi dekorációs kellék is lehet egy-egy szép tükrön, ékszerdobozon, vagy faliképen.

Sőt, ha történetesen művészettel foglalkozunk, kerámiázunk vagy szobrokat készítünk – akkor is vásárolhatunk mozaikot, hiszen a vele kirakott tárgyak látványát és művészeti értékét is emeli, nem beszélve arról, hogy egészen egyedi, személyre szabott megoldások, ajándékok alkothatók a mai változatos, igen sokszínű mozaik kínálattal.

 

Venezia Áruház kínálatában az olasz ART-MOSAICO márka különleges szépségeivel találkozhatunk, melyekből egy kifejezetten nagy raktárkészlet áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy várakozás nélkül, akár azonnal elvihesd a raktárunkból a kiválasztottadat. 

És hogyan választhatsz? Ebben is segítünk, a leginkább azzal, hogy élőben is megmutatjuk Neked: nálunk ugyanis valamennyi mozaikcsempe élőben is megnézhető, meg is tapintható, a legszebbek egy-egy enteriőr boxban, készen beépítve várnak arra, hogy beléjük szeress. 

Ez pedig nem is lesz olyan nehéz, ha élőben is meglátod majd: Látogass hát el hozzánk, várunk szeretettel és szakértelemmel, és persze sok-sok tündöklően szép olasz termékkel…

A cikkben szereplő fotók az ART-MOSAICO gyár fotói, valamint a Venezia Fürdőszoba és Enteriőr Áruházbemutatótermében készült fényképek, melyek cégünk tulajdonát képviselik. Ha tetszett a cikk, és a képek, látogass meg Bennünket élőben is: Budapesten, a XV. kerület Városkapu u. 8. szám alatt várunk szeretettel, a stílusos fürdőszobák divatházában!